Ingredienser (4 pers)
500 g hakket oksekød
1 løg
2 tomater
1/2 bundt basilikum
1 spsk olivenolie
Salt og peber
Sauce
1 stort løg
1 rød peberfrugt
1/2 stort bundt basilikum
2 spsk hvedemel
1 ds. tomatpure
500 g tomater
1 terning god bouillon
1 spsk sukker
Salt og peber
Spagetti (kog efter anvisning på pakken)
Parmesanost
Fremgangsmåde
Kødboller: Befri tomater for kerner og hak fint. Hak løget fint. Bland tomater og løg sammen med de resterende ingredienser og rør til farsen er godt sammenhængende. Der kan evt. tilsættes lidt mere olie. Form farsen til kødboller i ønsket størrelse og steg i olie.
Sauce: løg og peberfrugt skæres groft og steges i en gryde i olie til løgene er klare (de må ikke tage farve). Hvidløg, mel og tomatpure tilsættes og der røres rundt. Herefter tilsættes tomater skåret groft, basilikum og bouillon samt vand til grøntsagerne er dækket. Lad saucen simre i 20 min, hvorefter den blendes. Saucen stilles tilbage på blusset og smages til med sukker, salt og peber. Sukker er især vigtigt, hvis tomaterne ikke har den lækre sommersødme, da sukkeret fremhæver tomatsmagen og bringer sødmen frem.
Kødbollerne puttes i saucen og det hele varmes igennem. Serveres med spagetti og masser af friskrevet parmesan.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar