torsdag den 24. august 2017

Brownie med saltkaramel


Til et 20×20 fad

Kagedej

4 æg
4 dl sukker
100 g mørk chokolade
175 gram smør
3 dl hvedemel
4 spsk god kakao
1½ tsk. vaniljesukker

½ tsk bagepulver

1 knsp salt

Karamelfyld
1 dåse kondenseret mælk
80 gram smør
80 gram brun farin
En lille tsk havsalt

Fremgangsmåde:
Lav først kagedejen
Smelt smørret og chokoladen ved svag varme. Pisk æg og sukker luftig. Mel, kakao, bagepulver og vanillesukker blandes. Herefter vendes forsigtigt skiftevis chokolade/smørblandingen og melblandingen i æggemassen.
Hæld 2/3 dejen i et ildfast fad beklædt med bagepapir og gem resten af dejen. Bag kagen ved 175 grader i omkring 20 min til kagen har sat sig lidt.

Mens kagen er i ovnen laver man karamelfyldet.
Kom smør, kondenseret mælk, salt og brun farin i en gryde.
Varm blandingen op til kogepunktet under omrøring, og lad den stå på varmen i 10-15 minutter under omrøring, til sukkeret er opløst, og karamellen er blevet relativt tyk og lysebrun.
Hæld karamellen over kagen – den skal ikke falde sammen under fyldet. Fordel karamellen jævnt over kagen, og prik eventuelt hul ned til kagen, så lidt af karamellen kan trænge ned. Fordel det sidste af dejen over karamelfyldet. Det gøres lettest lidt ad gangen, så dejen smelter lidt og lettere fordeler sig.
Bag kagen færdig – i omkring 20-30 min minutter – til kagen er fast, og karamellen er blevet mørk gyldenbrun. Tjek om kagen er færdig ved at stikke en kødnål eller strikkepind i kagen. Hvis der hænger kagedej ved, skal kagen bages 5 min mere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar