Til et 20×20 fad
Kagedej
4 æg
4 dl sukker
100 g mørk chokolade
175 gram smør
3 dl hvedemel
4 spsk god kakao
1½ tsk. vaniljesukker
4 dl sukker
100 g mørk chokolade
175 gram smør
3 dl hvedemel
4 spsk god kakao
1½ tsk. vaniljesukker
½ tsk
bagepulver
1 knsp
salt
Karamelfyld
1 dåse kondenseret mælk
80 gram smør
80 gram brun farin
En lille tsk havsalt
1 dåse kondenseret mælk
80 gram smør
80 gram brun farin
En lille tsk havsalt
Fremgangsmåde:
Lav først
kagedejen
Smelt smørret og chokoladen ved svag varme. Pisk æg og sukker
luftig. Mel, kakao, bagepulver og vanillesukker blandes. Herefter vendes
forsigtigt skiftevis chokolade/smørblandingen og melblandingen i æggemassen.
Hæld 2/3 dejen i et ildfast fad beklædt med bagepapir og gem
resten af dejen. Bag kagen ved 175 grader i omkring 20 min til kagen har sat
sig lidt.
Mens
kagen er i ovnen laver man karamelfyldet.
Kom smør, kondenseret mælk, salt og brun farin i en gryde.
Varm blandingen op til kogepunktet under omrøring, og lad den
stå på varmen i 10-15 minutter under omrøring, til sukkeret er opløst, og
karamellen er blevet relativt tyk og lysebrun.
Hæld karamellen over kagen – den skal ikke falde sammen under
fyldet. Fordel karamellen jævnt over kagen, og prik eventuelt hul ned til
kagen, så lidt af karamellen kan trænge ned. Fordel det sidste af dejen over
karamelfyldet. Det gøres lettest lidt ad gangen, så dejen smelter lidt og
lettere fordeler sig.
Bag kagen færdig – i omkring 20-30 min minutter – til kagen er
fast, og karamellen er blevet mørk gyldenbrun. Tjek om kagen er færdig ved at
stikke en kødnål eller strikkepind i kagen. Hvis der hænger kagedej ved, skal
kagen bages 5 min mere.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar