De her boller tager ingen tid at lave og så slipper man helt for at have fingrene i dejen. Det sætter jeg meget pris når jeg har en travl hverdag, men stadig gerne vil have hjemmebag.
Ingredienser (9 boller):
3½ dl Koldt vand
25 g Gær
2 tsk. Salt
1 spsk. Sukker
1½ dl Solsikkekerner
2½ dl Havregryn
1½ spsk. Olie
4 dl Hvedemel
Fremgangsmåde:
Bland vand, gær, salt og sukker i en skål. Tilsæt solsikkekerner og havregryn. Herefter tilsættes olien og dejen røres rundt. Til sidst tilsættes hvedemelen til dejen er klistret, men ikke flyder ud. Den skal altså ikke ændre form.
Dejen stilles i køleskabet natten over.
Tænd ovnen på 175 grader, hvis det er varmluft.
Dyb en ske i varmt vand og brug denne til at lave klatter af dej på bagepladen. Der skal i alt være 9 stk. Pas på at al luften ikke presses ud af bollerne.
Bag bollerne i 25-30 min midt i ovnen.
God appetit
Ingen kommentarer:
Send en kommentar