tirsdag den 20. oktober 2009

Tomatsuppe med gremolata

Denne tomatsuppe smager simpelthen fantastisk både varm og kold. Den er måske ikke den letteste at lave, men den er det hele værd:-)

Ingredienser (4-6 pers):
1 hakket løg (gerne rødløg, men behøves ikke)
2 fed presset hvidløg
2 spsk. olivenolie
2 kg tomater
2 spsk. hvidvinseddike
2 spsk. sukker
7 dl vand
salt, peber og evt. lidt knust chili

Gremolata:
Reven skal og saft fra 1 citron
2 spsk. olivenolie
2 fed presset hvidløg
1 dl hakket persille

Fremgangsmåde:
Der skæres et kryds i bunden af tomaterne (kun i skrallen). De kommes i kogende vand til skrallen begynder at løsne sig. Herefter tages de op af vandet og skrallen pilles af.
Løg og hvidløg sauteres i en gryde i et par minutter. Tomaterne skæres i grove stykker og puttes i gryden med sukker, hvidvinseddike og vand.
Det hele bringes i kog og skal simre i ca. 35 min. Rør engang imellem.
Blens suppen og smag til med salt, peber og lidt chili.
Alle infredienser til gremolataen blandes sammen.
Suppen serveres varm med gremolata og brød til.
God appetit

Ingen kommentarer:

Send en kommentar