Kan rigtig godt lide at lave hele kyllinger i ovn. Det er en nem måde at lave lækket kylling på som kan bruges til hvis man har gæster. En kylling stegt i ovn kan krydres med næsten lige hvad man kan lide, men en af mine yndlinge er med citron og timian. Kødet på kylligen bliver dejlig saftigt pga. citronen og så giver timianen en rigtig god smag til.
Ingredienser (1 kylling):
1 kylling
1 citron
1 stort bundt timian
4 fed hvidløg
Olivenolie
Salt
Peber
Fremgangsmåde:
Rengør kylligen invendigt og udvendigt og klap den tør udenpå med køkkenrulle. Gnid indersiden af kylligen med groft salt. Bland skal fra 1 citron, saft fra 1/2 citron, timian, maste hvidløg, olie, salt og peber i en morter. Skær 3-5 dybe riller i lårkødet og gnid marinaden godt ind i kylligen. Fyld kylligen ud med citron og de overskydende timiankviste. Bind benene på kylligen sammen og steg i ovnen ved 225 grader først på maven i 30 min. og derefter på ryggen i ca. 30 min. Spis med nye kartofler og salat. God appetit
Ingen kommentarer:
Send en kommentar